Njemački jezik – Poluintenzivni kurs

Njemački jezik – Poluintenzivni kurs

Najnovija izdanja udžbenika i najsavremenija literatura našim polaznicima pružaju mogućnosti komuniciranja u veoma brzom vremenskom roku. Program nastave za njemački jezik se izvodi po udžbeniku MENSCHEN. Udžbenik za njemački jezik se sastoji od jedinica koje sadržavaju zadatke za komunikaciju, slušanje, gramatiku, vokabular i izgovor. Uz svaki udžbenik obrađuje se i radna sveska sa dodatnim zadacima i objašnjenjima, zadacima u kojima se sudjeluje slušanjem i razgovorom. Udžbenik se bavi tematikom iz svakodnevnog – privatnog i poslovnog života. Nakon završenog kursa, naši polaznici su spremni za samostalnu komunikaciju na njemačkom jezikom, putem usmenog i pisanog izražavanja, i upotrebe funkcionalnog jezika u svakodnevnom životu.

Način na koji govorimo je naše najveće bogatstvo i uvijek sebi postavljamo pitanje šta je najbolje za našu budućnost. Kako osigurati bolji život za sebe i druge te koja znanja i vještine će nam u tome biti potrebna?

Vjerovali ili ne, odgovor na ova pitanja se nalazi u pohađanju kursa stranih jezika. Danas, isključivo njemačkog jezika.

Više je razloga zašto bi svaki čovjek trebao ozbiljno razmotriti učenje njemačkog jezika.

Vjerovatno ste čuli za staru latinsku izreku: “Quot linguas calles tot homines vales. – ”Bogat si onoliko koliko jezika znaš”. Ta izreka kao i mnoge druge je tu s vrlo dobrim razlogom. To je i jedan od razloga zašto pohađati njemački jezik u našoj školi. Slijede ostali razlozi.

Motivacija za studiranje i motivacija za posao su najvažniji razlozi učenja njemačkog jezika. Vi ste otvoreni za nove spoznaje, nova istraživanja, nova prijateljstva, novi život. Onda učite brzo i lako, i bez velikih opterećenja. Upravo zbog toga, znanja koja stječemo kada imamo motivaciju za učenje ostaju u nama  čitav život. Svaki novi dan za vas je novo učenje o svemu što vas okružuje.To je upravo i jedan vrlo dobar razlog zašto vi treba što prije da počnete učiti njemački jezik. Vi ćete početi učiti strani jezik od kojeg ćete imati najviše koristi u budućnosti. Od ostalih koristi treba svakako izdvojiti vaš kognitivni razvoj. Istraživanja su pokazala višestruku korist od učenja stranih jezika. Naime izlaganje višejezičnoj okolini pospješuje vaš psihološki razvoj. Osim povećanja samog vokabulara, te privikavanja na novu kulturu i jezik, učenje njemačkog jezika pospješuje i razvoj inteligencije.

Učenje njemačkog jezika je idealna prilika za stvaranje svijesti o jeziku. Potom za razvijanje emocionalne povezanosti sa samim jezikom, što se pokazalo važnim za svladavanje bilo kojeg jezika. Vi na taj način stvaraju jedan pozitivan stav uopće prema učenju stranog jezika. Također razvijate ujedno i svijest o multikulturalnosti svijeta u kojem živimo.

Više jezika, više opcija u budućnosti! Također kada govorimo o daljnjem obrazovanju, studiranju i profesionalnom životu, poznavanje njemačkog jezika daje širu mogućnost studijskog obrazovanja, poznavanje njemačkog jezika omogućava lakše i bolje zaposlenje u svojoj ili nekoj drugoj državi.

Stoga, dobro došli u POLIGLOT, dobro došli na kurs njemačkog jezika!

Programi pohađanja nastave iz njemačkog jezika i finalno testiranje, koje se radi nakon završenog kursa, usklađeni su s europskim kriterijima vrednovanja znanja prema zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (CEFR).

Polaznicima koji imaju određeno predznanje njemačkog jezika pružamo mogućnost besplatnog testiranja. Nakon testiranja polaznike raspoređujemo u grupe odgovarajućeg nivoa pohađanja kursa.

“Letztendlich sind wir bloß die Menschen, die sich nur auf sich selbst verlassen können. Von daher machen wir das Beste daraus. Lernen wir zusammen!“
Immanuel Kant

“Mi ljudi na kraju nemamo nikoga osim nas, dakle učinimo najbolje od toga. Učimo zajedno.“
Immanuel Kant

( 3X3 časa sedmično)  1 Mjesec

Termin I : 10:00h – 12:30h
Termin II : 17:00h – 19:30h
Termin III : 19:30h – 21:30h

CIJENA 160,00KM (cijena kursa sa udžbenikom)

Početak – Kraj kursa:

18.09.2023. – 13.10.2023;
18.10.2023. – 13.11.2023;
17.11.2023. – 13.12.2023;
18.12.2023. – 15.01.2024;
19.01.2024. – 14.02.2024;
21.02.2024. – 20.03.2024;
25.03.2024. –  24.04.2024;
08.05.2024. – 03.06.2024;
10.06.2024. – 08.07.2024;
15.07.2024. – 12.08.2024;
19.08.2024. – 13.09.2024;

 

Meris Nikšić
Profesor Njemačkog Jezika

Meris Nikšić

Posao predavača mi pričinjava zabavu i zadovoljstvo....
Đenita Resić
Profesorica Njemačkog Jezika

Đenita Resić

Biti profesor jedno je od najizazovnijih i najljepših zanimanja....
Almira Majstorić
Profesorica Njemačkog Jezika

Almira Majstorić

Imala sam i imam cilj učiti, naučiti, a zatim znanje draga srca Vama prenijeti...
Aldina Raščić
Profesorica Njemačkog Jezika

Aldina Raščić

Biti predavač je čast, privilegija i najljepši način širenja dobrog među drugima...
Amra Islamagić
Profesorica Njemačkog Jezika

Amra Islamagić

Oduvijek je sposobnost komuniciranja bila glavna spona među ljudima...
Albisa Konjhodžić
Profesorica Njemačkog Jezika

Albisa Konjhodžić

Moje ime je Albisa Konjhodžić, po zanimanju sam profesor njemačkog...
Almina Vučelj
Profesorica Njemačkog Jezika

Almina Vučelj

„Ako se prema pojedincu odnosiš kao da je ono što treba i što može biti...
Antonela Milinković Tanić
Profesorica Engleskog i Njemačkog Jezika

Antonela Milinković Tanić

Posao nastavnika bez sumnje spada u jedan od najplemenitijih poziva...

Na kraju svakog modula polaznici rade finalno testiranje.

Finalno testiranje se sastoji iz četiri (4) dijela:

  1. provjera znanja iz oblasti vokabulara
  2. provjera znanja iz oblasti gramatike
  3. provjera znanja iz oblasti pisanja
  4. provjera znanja iz oblasti govora

Finalno testiranje iz oblasti gramatike traje 45 minuta, uključuje i testiranje iz oblasti vokabulara. Finalno testiranje iz oblasti govora traje 45 minuta. Provjera znanja iz oblasti govora se sastoji iz pitanja i odgovora, čitanja, prepričavanja, tj. samostalne upotrebe jezika kao sredstva za komunikaciju i sporazumijevanje

Nakon završenog testiranja, polaznicima se uručuje diploma za svaki završeni modul kursa.